Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μακαρόνια με κιμά και μανιτάρια!

Λαχταριστά!

15 Νοεμβρίου 2018 11:32
Μακαρόνια με κιμά και μανιτάρια!

Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια που συνδυάζει τα μακαρόνια που περιέχουν υδρατάνθρακες για ενέργεια, το κρέας που περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αξιοποιήσιμο σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα μανιτάρια έχουν υψηλή θρεπτική αξία.

Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη! Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες Β, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο.

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι ή άλλα μεγέθους επιλογής σας
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1½ κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
κανελο-γαρίφαλο σκόνη
λίγη πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τυρί τριμμένο τυρί μυζήθρα ή άλλο επιλογής σας όπως κεφαλοτύρι παρμεζάνα, πεκορίνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η πασίγνωστη αστρολόγος, ο γιος της οποίας είναι ο εγκέφαλος των καρτέλ ναρκωτικών!

Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κιμά πιέζοντάς τον με πιρούνι για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λ επιπλέον.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλ. νερό, σκεπάζετε με το καπάκι του το τηγάνι και σιγοβράζετε για 30-40 λ. Δέκα λ πριν βράσει ο κιμάς προσθέτετε το μαϊντανό.
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε και τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί τριμμένο, τα περιχύνετε με το κιμά και τα μανιτάρια και τα σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νύχτα τρόμου για πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share