Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανεύκολο αφράτο κέικ με κακάο και βανίλια!

Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό αλλά υπέροχο, αφράτο κέικ!

14 Νοεμβρίου 2018 09:37
Πανεύκολο αφράτο κέικ με κακάο και βανίλια!

Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό αλλά υπέροχο, αφράτο κέικ με κακάο, βανίλια και κομμάτια σοκολάτας που θα απολαύσετε μέχρι τη τελευταία μπουκιά με το καφέ ή το τσάι σας και με το γάλα τους οι μικροί μας φίλοι.

Μια συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά συνταγής

120 γρ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
225 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. ξινόγαλα (Αριάνι)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
40 γρ. κακάο σκόνη + 80 γρ. καυτό νερό

Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε μια κούπα καφέ και την έχυσε στα μαλλιά της! Λίγο μετά, ούτε η ίδια δεν πίστευε το αποτέλεσμα!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 10×28 εκ. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσετε και την αλευρώσετε.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη. Στο κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για λίγη ώρα να ενσωματωθούν καλά.

Προσθέτετε και τα αυγά ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε στο κάδο σταδιακά το μείγμα αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και το ξινόγαλα, χτυπάτε και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε αμέσως το μίξερ.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, διαλύετε καλά το κακάο στο ζεστό νερό. Προσθέτετε στο μπολ με το κακάο το 1/3 της ζύμης και ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειμωνιάζει από την Παρασκευή σ' όλη την χώρα: Σφοδρές χιονοπτώσεις!

Στα υπόλοιπα 2/3 της ζύμης προσθέτετε τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ισομερώς.

Ρίχνετε εναλλάξ στη φόρμα του κέικ, 1 κ.σ. από το μείγμα βανίλιας και 1 κ.σ. από το μείγμα κακάο. Συνεχίζετε κατά αυτό το τρόπο μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ανακατεύετε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στεγνό και καθαρό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share