Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί φέτα!

Πεντανόστιμες!

13 Νοεμβρίου 2018 10:29
Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί φέτα!

Μελιτζάνες με τυρί φέτα! Αν βέβαια νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε τη φέτα μη χάνοντας σχεδόν καθόλου από την υπέροχη γεύση τους!

Ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό με την υπέροχη γεύση της μελιτζάνας που την απογειώνει η νοστιμιά της φέτας.

Υλικά συνταγής
6 μελιτζάνες φλάσκες
λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε κομματάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
6 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα (αν νηστεύετε παραλείψτε τη φέτα)
αλάτι (προσοχή λόγω της φέτας) και πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για 20 λ να ιδρώσουν και να ξεπικρίσουν. Μετά τις πλένετε καλά, τις στύβετε απαλά με τα χέρια σας και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με λίγο αλεύρι και τις σοτάρετε τις μελιτζάνες να θωρακιστούν (εναλλακτικά, μπορείτε να τις τοποθετήσετε, χωρίς να τις αλευρώσετε σε λαδωμένο ταψάκι στο φούρνο και να τις ψήσετε τες για 15 λ στους 190 βαθμούς). Αφήνετε τις μελιτζάνες να κρυώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Σημειώθηκε διαρροή υδροχλωρικού οξέος!
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα, με σκεπασμένο σκεύος, για 15 λ να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το μαϊντανό και τις 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύετε και σιγοβράζετε 2-3 λ ακόμα. Αφαιρείτε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Λαδώνετε ένα μέτριο πυρέξ, στρώνετε σε μια στρώση φέτες μελιτζάνας, τις αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας) και απλώνετε από πάνω τη μισή σάλτσα ντομάτας και τη μισή φέτα θρυμματισμένη. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με άλλη μια στρώση μελιτζάνας, σάλτσα ντομάτας και τυρί φέτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στον ΣΚΑΙ!

Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 15 λ. Ξεσκεπάζετε το πυρέξ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μελιτζάνες και μείνουν με το λαδάκι τους. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βασιλικό που κρατήσατε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share