Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνταγή για το καλύτερο χούμους!

Θα την λατρέψετε!

12 Νοεμβρίου 2018 12:35
Συνταγή για το καλύτερο χούμους!

Σήμερα φτιάχνουμε μια διαφορετική συνταγή για το πιο τέλειο χούμους που έχεις δοκιμάσει και ταξιδεύουμε έστω και νοητά μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Συνταγή για χούμους που θα αγαπήσεις κι εάν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει είναι ευκαιρία να το φτιάξεις από σήμερα κιόλας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ενώ το προτείνουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι ως το ιδανικό σνακ.

Τι θα χρειαστείς για το χούμους;
3 κονσέρβες με ρεβίθια μαγειρεμένα
1/2 φλιτζάνι από το υγρό στα ρεβίθια
1 φλιτζάνι ταχίνι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 -2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
πάπρικα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
εποχιακά λαχανικά για το σερβίρισμα
ψημένη πίτα για το σερβίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει το Ράδιο Αρβύλα: Πότε κάνει πρεμιέρα και που;

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για χούμους;

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.

Όταν προσθέσουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα για περίπου πέντε λεπτά, για να έχουμε αυτό το βελούδινο αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που το χούμους δεν αναμειγνύεται σωστά, προσθέτουμε παραπάνω υγρό από τα ρεβίθια.

Επειδή οι κονσέρβες με τα βρασμένα ρεβίθια περιέχουν ήδη αλάτι, προσθέτουμε στο χούμους όσο αλάτι πιστεύουμε ότι χρειάζεται, ενώ εάν δεν είναι αρκετά νόστιμο, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ακόμη κι ανακατεύουμε ξανά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Χατζηνικολάου: Η άγνωστη μάχη και με τον καρκίνο!

Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε το χούμους σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, πάπρικα και σερβίρουμε δίπλα από το χούμους την ψημένη πίτα και τα διάφορα εποχιακά λαχανικά που προτιμάμε. Καλή όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share