Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καρμπονάρα με κιμά και μανιτάρια!

Πεντανόστιμη!

11 Νοεμβρίου 2018 18:30
Καρμπονάρα με κιμά και μανιτάρια!

Ένα πιάτο που το απογειώνουν οι πλούσιες γεύσεις του…

Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη καρμπονάρα με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια. Μια εύκολη συνταγή και θα σίγουρα θα απολαύσετε στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής
350 γρ. σπαγγέτι
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε φετούλες
2 κ.γ. βούτυρο
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
220 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μικρό ή 1/2 μέτριο, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι πιπέρι
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής
Σε μπόλικο, κοχλαστό και αλατισμένο νερό, βράζετε το σπαγγέτι σας 1-2 λ λιγότερο από το συνιστώμενο χρόνο στις οδηγίες της συσκευασίας, ανάλογα με το πόσο αλ” τέντε το θέλετε. Κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που το βράσατε, το ξεπλένετε καλά, το στραγγίζετε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, σοτάρετε το μπέικον, ανακατεύοντάς το περιστασιακά, για 8 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό. Με σουρωτή κουτάλα το αφαιρείτε από το τηγάνι, το μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αφήνετε τους ζωμούς του στο τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι με τους ζωμούς, ζεσταίνετε τις 2 κ.γ. βούτυρο, προσθέτετε το κιμά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο αλάτι (λόγω της παρμεζάνας) και πιπέρι και τα σοτάρετε καλά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατιάνα Στεφανίδου: Τα άσχημα σχόλια και η αντίδρασή της! - "Είσαι κομματόσκυλο και φερέφωνο της Δεξιάς"

Προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 10 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς. Τον αποσύρετε από τη φωτιά.
Βάζετε τη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα μακαρόνια να ζεσταθούν σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 1-2 λ ή μέχρι να ζεσταθεί και η κρέμα γάλακτος. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το μείγμα κιμά-μανιταριών και τα αυγά και ανακατεύετε για 3 λ περίπου ώστε να ψηθούν τα αυγά, να ενσωματωθούν τα υλικά και να καλύψουν καλά το σπαγγέτι.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις λωρίδες μπέικον μαζί με τη τριμμένη παρμεζάνα ανακατεύετε για 1 λ να λιώσει (αν απαιτηθεί, προσθέστε και νερό από αυτό που κρατήσατε από το βράσιμο του σπαγγέτι) και σερβίρετε τη καρμπονάρα σας αμέσως, καυτή, γαρνιρισμένη με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share