Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα (video)

Πεντανόστιμο!

10 Νοεμβρίου 2018 20:35
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα (video)

Ένα εύκολο, γρήγορο γλυκό ψυγείου με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας και μπισκότα Πτι Μπερ.

Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας αλλά και με τους καλεσμένους σας ως επιδόρπιο ή με το καφέ ή το γάλα σας.

Υλικά συνταγής
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
150 ml γάλα
1 κ.σ. μέλι
300 γρ. μαρμελάδα επιλογής σας
Για τη κρέμα
800 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 καψουλίτσες βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν καλά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ζεσταθούν προσθέτετε το σιμιγδάλι, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση, πήξει το μείγμα και έχετε μια λεία κρέμα.
Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά προσθέτετε αμέσως το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τις βανίλιες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί πλήρως. Σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη, η οποία φροντίζετε να εφάπτεται απ” ευθείας στη κρέμα για να μη κάνει κρούστα και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη συναρμολόγηση: Στρώνετε με αντικολλητικό ένα ταψί με διάμετρο βάσης 34×26 εκ. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τα 150 ml γάλα με τη 1 κ.σ. μέλι. Βουτάτε στιγμιαία τα μπισκότα, ένα τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος μελιού και τα στρώνετε στη βάση του ταψιού, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήνετε κενά μεταξύ τους.
Πάνω από τη στρώση μπισκότων ρίχνετε τη μισή χλιαρή κρέμα, την απλώνετε ισομερώς με σπάτουλα και τη σκεπάζετε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα που έχετε βουτήξει στο μείγμα γάλακτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργασία βόμβα: Αυτό είναι το επαγγελματικό βήμα του Λιάγκα με πρόσωπο... έκπληξη!

Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε τη μαρμελάδα την οποία καλύπτετε με τρίτη στρώση μπισκότων πάλι βουτηγμένα στο μείγμα γάλακτος.
Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή κρέμα, την απλώνετε ισομερώς και τη σκεπάζετε με μια τέταρτη στρώση μπισκότων βουτηγμένα και αυτά στο μείγμα γάλακτος. Βάζετε το γλυκό σας για 6 ώρες ψυγείο για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share