Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπουγάτσα της οικονομικής κρίσης!

Είναι εύκολη και νόστιμη!

10 Νοεμβρίου 2018 15:10
Μπουγάτσα της οικονομικής κρίσης!

Ένα πρωί είπα να φάω κάτι άλλο στη δουλειά. Λιγουρεύτηκα να φάω κάτι που είδα στο φούρνο και μου είπαν ότι λέγεται μπουγάτσα, χωρίς κρέμα και φύλλο. Ρώτησα πώς γίνεται και ιδού…

Μπουγάτσα παραδοσιακή, νηστίσιμη και οικονομική από το φούρνο της γειτονιάς…

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάνω στη ζύμη μπορείτε να κάνετε τρύπες με ένα πιρούνι για να ψηθεί καλύτερα. Θα βάλω σύντομα φωτό, αν καταφέρω να την περάσω από το κινητό μου στον υπολογιστή… Καλή επιτυχία και μη φοβηθείτε αν η μπουγάτσα τρίβεται, έτσι πρέπει, να τρίβεται σαν κουλούρι.

Υλικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη για την Έλλη Στάη!

12-16 άτομα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ζάχαρη (εγώ βάζω πολύ λιγότερη)
χυμό από 3 πορτοκάλια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια γαρύφαλο
1 κουταλάκι σόδα
Σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη για τον Νίκο Χατζηνικολάου: Δεν άντεξε και λύγισε!

Καίω το λάδι σε μικρή κατσαρόλα. Προσθέτω το αλεύρι και τη σόδα στο λάδι.

Βάζω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να δέσουν και να γίνουν σαν μαλακό ζυμάρι. Αν δω ότι θέλει κι άλλο αλεύρι ή λάδι, προσθέτω όσο χρειάζεται.

Χύνω το υλικό σε ταψάκι (βάζω από πάνω λίγο σουσάμι, αν θέλω) και ψήνω για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share