Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μοσχαράκι λεμονάτο

Μια νόστιμη συνταγή!

8 Νοεμβρίου 2018 17:50
Μοσχαράκι λεμονάτο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό μοσχαράκι λεμονάτο για το οικογενειακό σας τραπέζι. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
Για το κρέας
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χτένι σπάλας, ή ελιά ή κιλότο, κομμένο σε μερίδες
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες
3 φύλλα δάφνης
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα σπόρια της ή 1/2 κ.γ. μπούκοβο
2 μέτριων λεμονιών το χυμό + του 1 λεμονιού το ξύσμα (μόνο το εξωτερικό κίτρινο μέρος)
νερό ζεστό
1 κύβο κότας MAGGI
3 κ.γ. ρίγανη ξερή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
6 μέτριες πατάτες
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είμαι ερωτευμένος μαζί σου":Τρελό πέσιμο στην Τατιάνα Στεφανίδου μπροστά στα μάτια του Νίκου Ευαγγελάτου!


Εκτέλεση συνταγής

Για το κρέας: Βάζετε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει προσθέτετε το λάδι και το βούτυρο. Εν τω μεταξύ “περνάτε” τα κομμάτια κρέατος από το αλεύρι και μόλις λιώσει το βούτυρο τα ρίχνετε τα ρίχνετε στη κατσαρόλα και τα σοτάρετε καλά απ” όλες τις πλευρές, για 8-10 λ ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
Αφαιρείτε με τσιμπίδα το κρέας από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέστε στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να “μαραθούν” και πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα τα κρεμμύδια βάζετε τη πιπερίτσα, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύετε και τα σοτάρετε για το 1 επιπλέον λ. Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα το “σβήνετε” με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.

Ρίχνετε και το κύβο κότας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, μειώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο, ίσα να σιγοβράζει το φαγητό σας, και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2-3 ώρες ή μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβετε με πιρούνι. Μισή ώρα πριν ετοιμαστεί το φαγητό προσθέτετε αλάτι. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αν απαιτηθεί προσθέστε επιπλέον ζεστό νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιβλική καταστροφή στην Ελλάδα: Ποιες πόλεις-νησιά κινδυνεύουν! Πρόβλεψη σοκ

Προς το τέλος του βρασίματος ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, προσθέτετε τη ρίγανη και ή αφήνετε να “εξατμισθεί” το περίσσιο νερό για να μείνει το κρέας με το λαδάκι του. Εναλλακτικά αφήνετε περισσότερο νερό και το “πήζετε” με κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό. Τη σάλτσα μπορείτε να τη περάσετε από σουρωτήρι ή να τη σερβίρετε ολόκληρη μαζί με τα κρεμμύδια.

Για τις πατάτες: Καθαρίζετε τις πατάτες σας τις κόβετε σε κυδωνάτες φέτες και 20 λ περίπου πριν γίνει το φαγητό σας αρχίζετε να τις τηγανίζετε. Τις σερβίρετε ζεστές μαζί με το μοσχαράκι και τη σαλτσούλα του αφού πρώτα αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης και τα ολόκληρα σκόρδα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share