Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά!

Αυτά τα μπουρεκάκια θα τα λατρέψετε!

8 Νοεμβρίου 2018 10:15
Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά!

Τραγανό φύλλο που κλείνει μέσα του μήλα, καρύδια και χαλβά. Αυτά τα μπουρεκάκια θα τα λατρέψετε!

Υλικά

6 φύλλα για μπακλαβά
3 πράσινα μήλα, σε κύβους
500γρ. χαλβά βανίλια σε κύβους
250γρ. καρύδια
250γρ. σταφίδες
200ml σπορέλαιο
10γρ. κανέλα
ζάχαρη κρυσταλλική και άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο μεγάλος έρωτας του Νίκου Χατζηνικολάου: Και δεν είναι η Κρίστη Τσολακάκη!

Προθερμαίνετε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα μήλα σε κύβους, τις σταφίδες και την κανέλα.

Απλώνετε σε μια επιφάνεια το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με σπορέλαιο. Το πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο επίσης λαδώνετε.

Στη συνέχεια, βάζετε γέμιση στις δυο άκρες του φύλλου, περίπου 300γρ. στην κάθε μια και το τυλίγετε προς το κέντρο.

Κόβετε με ένα μαχαιράκι το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα μπουρέκια, τα αλείφετε με λάδι και διπλώνετε τις άκρες για να τα κλείσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Πέθανε από ανακοπή ενώ οδηγούσε ο Γιώργος Κολιαμήτριας!

Τα βάζετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.

Αφού τα μπουρεκάκια σας ψηθούν, εάν έχουν βγάλει πολύ λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Tips

Μπορείτε να τα διατηρήσετε για 4 μέρες άψητα στη συντήρηση, αρκεί να είναι σκεπασμένα με μεμβράνη.

Αφού ψηθούν μπορούν να διατηρηθούν έως 3 μέρες χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μπορείτε να φτιάξετε τα μπουρέκια με την γεύση χαλβά της επιλογής σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share