Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το τέλειο σπιτικό Frozen Yogurt

Κόλαση!

30 Οκτωβρίου 2018 16:57
Το τέλειο σπιτικό Frozen Yogurt

Παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt… Όπως και αν το ονομάσουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ, δροσερό γλύκισμα για να απολαύσουμε ως το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο frozen yogurt, που δεν απαιτεί παγωτομηχανή και θα είναι έτοιμο για τη κατάψυξη σε μόνο 15 λ.

Υλικά συνταγής
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες λιπαρών
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα, χοτρο-σπασμένα (το καβούρδισμα είναι προτεινόμενο αλλά προαιρετικό)
200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα και βατόμουρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γριά Τατιάνα Στεφανίδου: Χαμός με την ηλικία της παρουσιάστριας!

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και το χτυπάτε, ανεβάζοντας σταδιακά τη ταχύτητα στη δυνατή, για 10-12 λ για να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού από τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω του δυνατού χτυπήματος.


Εν τω μεταξύ καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν καλά τα σπάζετε ελαφρώς στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη.

Ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι τα σπασμένα αμύγδαλα μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα) και με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, για 1-2 λ για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη μορφή του.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Το βγάζετε 10-15 λ περίπου περίπου, για να μαλακώσει ελαφρώς, πριν το σερβίρετε σε μπολ ή σε παγωτό χωνάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλισε καλεσμένο της on air η Τατιάνα Στεφανίδου: Η απαράδεκτη κίνηση της παρουσιάστριας!


Σημείωση: Ο συνδυασμός αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα (nuts & berries), βατόμουρα, είναι εξαιρετικός. Όμως εύκολα μπορείτε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνετε και άλλους συνδυασμούς της αρεσκείας σας με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νυφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και chips σοκολάτας, με γεμιστά ψιλοκομμένα μπισκότα με καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο και βερίκοκο… οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share