Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπισκότα με ζύμη και γέμιση Νουτέλας με 3 υλικά

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

21 Οκτωβρίου 2018 13:31
Μπισκότα με ζύμη και γέμιση Νουτέλας με 3 υλικά

Μια εξαιρετικά απλή συνταγή για υπέροχα, λαχταριστά μπισκότα με ζύμη και γέμιση Νουτέλας ή Μερέντας με 3 μόνο υλικά. Εύκολα στη παρασκευή τους, ανεπανάληπτα στη γεύση τους. Μια γευστική απόλαυση που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα + 12 κ.γ. επιπλέον κατεψυγμένη Nutella για τη γέμιση
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 αυγό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατιάνα Στεφανίδου - Νίκος Ευαγγελάτος: Η φωτογραφία του γιου του ζευγαριού που μας σόκαρε!


Εκτέλεση συνταγής
Καταψύχετε τα 12 κ.γ. νουτέλα ή μερέντα από τη προηγούμενη μέρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε, καλά, μαζί τα 3/4 φλ. τσαγιού νουτέλα ή μερέντα με το αυγό. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Παίρνετε μείγμα ζύμης με ένα κ.γ., κάνετε μια μπάλα και την ισιώνετε στη παλάμη σας. Βάζετε ένα κ.γ. παγωμένη Nutella στο κέντρο του μπισκότου. Με ένα δεύτερο μικρό κουταλάκι του γλυκού παίρνετε ζύμη και την ισιώνετε στη παλάμη σας.

Τοποθετείτε τη ζύμη πάνω από τη παγωμένη Nutella και πιέζετε τις άκρες [σαν ραβιόλια] να κλείσουν καλά με τη ζύμη γύρω γύρω για να “φυλακίσουν” τη παγωμένη Νουτέλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξετε 12 μπισκότα.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 6-8 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να μισοκρυώσουν και τα απολαμβάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share