Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο, γκανάζ σοκολάτας και maltesers

Είναι υπέροχο!

18 Οκτωβρίου 2018 18:47
Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο, γκανάζ σοκολάτας και maltesers

Ένα υπέροχο, υγρό κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο, καλυμμένο με γκανάζ σοκολάτας γαρνιρισμένο με maltesers. Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για αρχάριους, μιας και δεν απαιτείται καν η χρήση μίξερ, για ένα υπέροχο κέικ για όλες τις περιστάσεις. Απλά δοκιμάστε το!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωση βόμβα του Open: Αυτή θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων!

Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
250 γρ. βούτυρο λιωμένο (+ επιπλέον για άλειμμα ταψιού)
90 γρ. (3/4 φλ.) κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
300 γρ. (1 ⅓ φλ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
120 γρ. (1 ½ φλ.) ινδοκάρυδο
190 γρ. (1 ½ φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
185 ml (3/4 φλ.) γάλα πλήρες
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Για τη γκανάς σοκολάτας:
100 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1/4 φλ. τσαγιού (60 ml) κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
Για διακόσμηση:
maltesers [*]

Εκτέλεση συνταγής
Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ και τα ανακατεύετε καλά με μεγάλο κουτάλι ή μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει με λίγα ψίχουλα κολλημένα επάνω του.
Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Για τη γκανάζ σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και το μέλι. Σε μια κατσαρολίτσα, βάζετε τη κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού την αφαιρείτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Καλύπτετε το μπολ για 1 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε με μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια πυκνή, λεία και γυαλιστερή γκανάζ. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρύνει και πήξει τόσο, όσο να την απλώσετε εύκολα πάνω από το κέικ σας.
Με μια μαρίζ, απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ τη γκανάζ και τη γαρνίρετε με maltesers. Την αφήνετε να κρυώσει καλά η γκανάζ, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όδηγός πέταξε από το ταξί 2 παιδιά με προβλήματα όρασης όταν είδε τον σκύλο συνοδό τους! (photo)


[*] Η ποσότητα των maltesers που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το σχήμα γαρνιρίσματος που θα κάνετε. Για το συγκεκριμένο γαρνίρισμα της συνταγής θα χρειαστείτε 60 maltesers περίπου.

Σημείωση: Μπορείτε να απολαύσετε το κέικ σας πασπαλίζοντάς το απλά με ζάχαρη άχνη. Το ίδιο νόστιμο και λαχταριστό!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share