Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κανελόνια με κιμά

Λαχταριστή συνταγή!

17 Οκτωβρίου 2018 18:18
Κανελόνια με κιμά

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, λαχταριστό και χορταστικό φαγητό, αγαπημένο από όλη την οικογένεια. Κανελόνια με κιμά…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγαλύτερη τραγωδία της Τατιάνας Στεφανίδου: Η χειρότερη μέρα της ζωής της!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα (1 κρεμμύδι για το κιμά +1 για τη σάλτσα)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 3 κ.σ. κοφτές ντοματοπελτέ (2 κ.σ. για το κιμά + 1 κ.σ. για τη σάλτσα)
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη (½ κ.γ. για το κιμά + 1 κ.γ. για τη σάλτσα)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)

Εκτέλεση συνταγής

Για το κιμά: Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, το ½ κ.γ. ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, και μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το 2° κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ, το 1 κ.γ. ζάχαρη, 1-2 κ.σ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου.
Βουτυρώνουμε με 1 κ.σ. βούτυρο ένα πυρέξ διαστάσεων 24×38 εκ. περίπου και καλύπτουμε τη βάση με το 1/3 της έτοιμης σάλτσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπούκος Βερύκιος στην Τσιμτσιλή: «Μάζεψε τη γλώσσα σου! Μην βάζεις στο στόμα σου τον...»!

Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λ περίπου. (Μπορείτε να τα αφήσετε και 20 λ ανάλογα πόσο “αλ τέντε” θέλετε το ζυμαρικό).
Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share