Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη!

Μία συνταγή που θα λατρέψετε!

17 Οκτωβρίου 2018 10:10
Κρεατόπιτα κεφαλονίτικη!

Αυτή η παραδοσιακή πίτα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση της. Και μην παραλείψετε το σάμψυχο, δηλαδή τη μαντζουράνα!

Υλικά

80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500γρ. μοσχάρι
500ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
500γρ. αρνί ψημένο
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 πράσο, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
50γρ. ρύζι καρολίνα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού σάμψυχο (μαντζουράνα)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
250γρ. κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπούκος Βερύκιος στην Τσιμτσιλή: «Μάζεψε τη γλώσσα σου! Μην βάζεις στο στόμα σου τον...»!

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και, μόλις κρυώσει αρκετά, το ξεψαχνίζετε μαζί με το αρνί. Κρατάτε το ζουμί που έβρασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγαλύτερη τραγωδία της Τατιάνας Στεφανίδου: Η χειρότερη μέρα της ζωής της!

Σε μια καθαρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και όλο το κρέας για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ, τη μαντζουράνα και τη ρίγανη, το ζουμί από το μοσχάρι και αλατοπιπερώνετε.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει η γέμιση, προσθέτετε τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και λαδώνετε καλά ένα μέτριο ταψί. Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας ανοίγετε με έναν πλάστη το πρώτο φύλλο σφολιάτας και καλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνετε μέσα τη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Από πάνω καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τσιμπάτε με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να σφραγίσετε την πίτα. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη σφολιάτα ώστε να εξατμίζονται τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε την πίτα στη χαμηλή θέση του φούρνου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share