Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρουφάκια σοκολάτας Ferrero Rocher (Video)

Κόλαση!

16 Οκτωβρίου 2018 09:57
Τρουφάκια σοκολάτας Ferrero Rocher (Video)

Υπέροχα σπιτικά σοκολατάκια Ferrero Rocher για το σπίτι, για κέρασμα στη δουλειά και στο σχολείο αλλά και για τους καλεσμένους σας στο σπίτι. Μια απλή, εύκολη συνταγή του Δημ. Μιχαηλίδη με 4 υλικά, που με το σχετικό βίντεο που επισυνάπτεται με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα, θα φτιάξετε τα σοκολατάκια σας πανεύκολα και θα τα απολαύσετε. Δοκιμάστε τα!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός πασίγνωστος εφοπλιστής!

Υλικά συνταγής
600 γρ. Πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα, Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας), κρύα
6 σοκοφρέτες (38 γρ. η μια)
200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
Για την επικάλυψη:
250 κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
160 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής
Καβουρδίζετε τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να “πάρουν” χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους (προσοχή μην σας καούν). Μόλις κρυώσουν τα χοντρο-αλέθετε στο μούλτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη πραλίνα φουντουκιού και από πάνω θρυμματίζετε με τα χέρια σας τις σοκοφρέτες. Προσθέτετε και τα 200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ
Στη συνέχεια, βγάζετε το μείγμα από τη κατάψυξη, το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και τα ξαναβάζετε στη κατάψυξη για άλλα 30 λ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε η βόμβα από τον ΑΝΤ1: Οριστικό το διαζύγιο!

Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα γάλακτος και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό της κατσαρόλας που σιγοβράζει στο σκεύος με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστή κρέμα.

Βγάζετε τα τρουφάκια από τη κατάψυξη. Αλείφετε καλά τα χέρια σας με τη λιωμένη σοκολάτα παίρνετε 1 τρουφάκι τη φορά στη παλάμη σας και το αλείφετε με τη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί απ” όλες τις πλευρές. Αμέσως μετά το “περνάτε” από τα καβουρδισμένα φουντούκια που έχετε απλώσει σε ένα ρηχό πιάτο. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα επικάλυψης και μετά τα σερβίρετε.


Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share