Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γεμιστές πιπεριές τυλιγμένες με προσούτο!

Μια διαφορετική πρόταση!

15 Οκτωβρίου 2018 13:30
Γεμιστές πιπεριές τυλιγμένες με προσούτο!

Οι γεμιστές πιπεριές τυλιγμένες με προσούτο χρειάζονται μόνο 20 λεπτά από το χρόνο σου, καθώς είναι μια συνταγή αρκετά εύκολη, που γίνεται στο πι και φι!

Παράλληλα, όταν φτιάξεις τις πιπεριές μπορείς να τις διατηρήσεις μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και για 3 ημέρες κι έτσι δεν θα σκέφτεσαι κάθε μέρα τι πρέπει να μαγειρέψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στα Public: Νεκρός σε τροχαίο ο...

Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές πιπεριές με προσούτο;
16 μικρές γλυκές πιπεριές (αφαιρούμε τους σπόρους)
450 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός, βασιλικός και άνηθος
1/2 κουταλάκι θρυμματισμένες νιφάδες από κόκκινη πιπεριά
8 φέτες προσούτο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις τις γεμιστές πιπεριές με προσούτο;

Συνταγή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το κατσικίσιο τυρί, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα βότανα και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
Τοποθετούμε τη γέμιση με τα τυριά σε ένα σακουλάκι για να γεμίσουμε τις πιπεριές ή απλά χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπούκος ο Γιώργος Παπαδάκης: Οι απαράδεκτες εκφράσεις πεζοδρομίου στην Μπάγια και το ξέσπασμα!

Κόβουμε την κορυφή από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μείγμα τυριού.
Τυλίγουμε την κάθε πιπεριά με μισή φέτα προσούτου και τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ψήνουμε για 5-7 λεπτά αναποδογυρίζοντας τις πιπεριές από όλες τις πλευρές.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τις σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share