Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κριθαρότο με γαρίδες και μανιτάρια!

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο!

13 Οκτωβρίου 2018 09:10
Κριθαρότο με γαρίδες και μανιτάρια!

Κριθαρότο με γαρίδες και μανιτάρια. Μια συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Το σερβίρετε σκέτο για όσους νηστεύετε και με τυρί φέτα αν δεν νηστεύετε για περισσότερη γεύση.

Υλικά συνταγής
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, 1 ολόκληρη και 1 ψιλοκομμένη
1 κουτί μανιτάρια κομμένα ή φρέσκα λευκά κομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
10 σταγόνες Worcester sauce
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου;

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, κρατάτε 1 ποτήρι από το νερό που το βράσατε, το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο

Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το μισό ελαιόλαδο μαζί με το 1 ολόκληρο σκόρδο για να αρωματιστεί ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το λάδι, πετάτε το σκόρδο και τηγανίζετε τις γαρίδες για 1/2 λ από κάθε πλευρά να ροδίσουν.

Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τις μεταφέρετε σε μπολ, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τη πιπεριά, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα. Ρίχνετε τη Worcester sauce, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλιόλουστος αλλά... βροχερός προβλέπεται ο καιρός σήμερα, Σάββατο!

Μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το φύλλο δάφνης, αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10 λ περίπου. Προσθέτετε τις γαρίδες με τους χυμούς της, το κριθαράκι μαζί με 1 ποτήρι νερό από το βράσιμο του που κρατήσατε και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.

Αφήνετε το φαγητό για 4-5 λ να σιγοβράσει, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα το αφαιρείτε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share