Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τάρτα μανιταριών με κοκκάρια

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη τάρτα!

12 Οκτωβρίου 2018 13:04
Τάρτα μανιταριών με κοκκάρια

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη τάρτα μανιταριών με κοκκάρια -τα κρεμμυδάκια που μπαίνουν συνήθως στο στιφάδο.

Ανοίγει ιδανικά κι ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 κασάκι μανιτάρια (250γρ.)
20 κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρια), καλά καθαρισμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κασέρι χοντροτριμμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για την Έλενα Παπαρίζου: Ο θάνατος την "χτύπησε" δύο φορές σε λίγες ώρες!

Διαδικασία

Με μια βρεγμένη πετσέτα σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Μόλις τραβήξει τα υγρά του ρίχνετε τα κομμένα μανιτάρια και τα ολόκληρα κρεμμυδάκια. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι, το αβγό και χτυπάτε τα υλικά. Αδειάζετε το μίγμα μέσα στα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας δουλεύει ο Παπαδάκης: Στημένος ο τσακωμός με την Μπάγια για να... Αποκλειστικό!

Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα, απλώνετε μέσα της το φύλλο της σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και αδειάζετε με προσοχή το μίγμα με τα μανιτάρια και τα κοκκάρια. Το στρώνετε με ένα πιρούνι και το ψήνετε στους 180οC για 35 λεπτά περίπου.

Ελέγχετε αν έχει κάνει μια χρυσή κρούστα, αφήνετε την τάρτα να γίνει χλιαρή και, αν δεν θέλετε να τη σερβίρετε με την ταρτιέρα, την ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός καπακιού από κατσαρόλα. Τη σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα και τη διατηρείτε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share