Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκολατένια τάρτα με πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια

Κόλαση!

10 Οκτωβρίου 2018 18:55
Σοκολατένια τάρτα με πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια

Τάρτα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια. Μια τάρτα με τραγανή βάση, με πολύ πλούσια κρεμώδη σοκολατένια και φουντούκια. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής
1 φύλλο ζύμης για τάρτα Pillsbury, ξεπαγωμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
220 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
8 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
4 κρόκοι αυγών
1 ¼ φ. τσαγιού φουντούκια, ελαφρώς καβουρδισμένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε σε κλάματα on air η Τατιάνα Στεφανίδου

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με διάσταση βάσης 25 εκ. Στρώνετε καλά τη ξεπαγωμένη ζύμη τάρτας στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβετε τη περίσσια ζύμη που εξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα.
Τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-12 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Την αφαιρείτε από το φούρνο και αν έχει φουσκώσει ελαφρώς στο κέντρο της, την ισιώνετε απαλά με την ανάποδη ενός μεγάλου, κατά προτίμηση ξύλινου, κουταλιού. Την αφήνετε στην άκρη για 15 λ να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τα 3/4 φλ. τσαγιού της κρέμας γάλακτος και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά ώστε να ΜΗΝ βράσει.
Μόλις την αφαιρέσετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα αμέσως τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε το 1/4 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα και 6 κ.σ. της πραλίνας φουντουκιού (Νουτέλα ή Μερέντα) και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε καλά τους κρόκους αυγών με ένα πιρούνι. Σταδιακά, μέσα στα αυγά προσθέτετε το 1/4 περίπου του λιωμένου σοκολατένιου μείγματος ανακατεύοντας ζωηρά και διαρκώς να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα αυγών σοκολάτας μέσα στη κατσαρολίτσα με το ζεστό σοκολατένιο μείγμα και ξαναβάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόρεσε το νυφικό της και πήγε στο νεκροταφείο. Μόλις δείτε γιατί το έκανε, θα ξεσπάσετε σε κλάματα

Σιγομαγειρεύετε το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, για 3-5 λ ή μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη ζύμη βάσης. Απλώνετε ισομερώς το μείγμα και από πάνω στρώνετε το 1 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα και πάνω από τα φουντούκια με 1 μεγάλο κουτάλι απλώνετε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα. Βάζετε την έτοιμη τάρτα στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά το μείγμα.

Για το γαρνίρισμα: Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το υπόλοιπο 1 ¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει ελαφρώς. Σταδιακά, λίγο τη φορά. προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. μερέντας ή νουτέλας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
Βάζετε το μείγμα σαντιγί σε χάρτινο ή πλαστικό κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνετε “ροζέτες” πάνω από τη κρύα πλέον σοκολατένια γέμιση. Εναλλακτικά μπορείτε να την απλώσετε με κουτάλι σε σχέδιο αρεσκείας σας. Ψιλοθρυμματίζετε τα υπόλοιπα 1/4 φλ. τσαγιού φουντούκια και τα πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί. Βάζετε την έτοιμη τάρτα σας στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.



 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share