Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τούρτα καρύδας!

Το πιο νόστιμο γλυκό!

10 Οκτωβρίου 2018 15:57
Τούρτα καρύδας!

Μια υπέροχη τούρτα καρύδας που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την εξαιρετική γεύση της και τη μοναδική εμφάνισή της. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) που θα απολαύσετε ως τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο και που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά συνταγής
Για το πεντεσπάνι:
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική, χωρισμένη ανά 150 γρ., σε 2 μπολ [*]
12 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κ.γ. κρεμόριο (σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση και επικάλυψη καρύδας:
250 γρ. κρέμα καρύδας (την αφήνετε στο ψυγείο 1 βράδυ πριν τη χρησιμοποιήσετε) [**]
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο
νιφάδες καρύδας ή αμύγδαλο φιλέ, για γαρνίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πανικό ο Γιώργος Παπαδάκης! Δύσκολες ώρες

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος, δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο βάσης 20 εκ.

Για τα παντεσπάνια: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε και τα 150 γρ. ζάχαρης, τα ανακατεύετε να αναμιχθούν και τα αφήνετε στην άκρη.

Χωρίζετε σε ένα μεγάλο τα ασπράδια αυγού από τους κρόκους (φροντίζοντας να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια) ρίχνετε στο μπολ το αλάτι και το κρεμόριο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.

Προσθέτετε μέσα στη μαρέγκα το μείγμα αλευριού ζάχαρης, τα υπόλοιπα 150 γρ. ζάχαρης και το εγχύλισμα βανίλιας, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο τελείως χαμηλό και χτυπάτε για λίγο, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, παχύ, λευκό και γυαλιστερό μείγμα.

Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε το μείγμα, μοιράζοντάς το ισομερώς, στα 2 ταψάκια, ισιώντε με μαρίζ την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-40 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Κάντε το πείραμα, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των παντεσπανιών.

Αν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή και καθαρή, είναι έτοιμα, τα αφαιρείτε από το φούρνο, με ένα μαχαίρι χωρίζετε το μείγμα από τα τοιχώματα και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και όταν κρυώσουν εντελώς κόβετε το κάθε παντεσπάνι, με μεγάλο πριονωτό μαχαίρι, οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 4 παντεσπάνια για 4 στρώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντίνα Παγάνη: Ποια είναι η Μις Υφήλιος που ο θείος της έσφαξε την μητέρα της! (Photo)

Για τη κρέμα καρύδας: Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα καρύδας και τη κρύα κρέμα γάλακτος και τις χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο παχύ μείγμα που να “στέκεται”.

Για τη συναρμολόγηση: Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος στρώνετε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, από πάνω αλείφετε με λίγο κρέμα καρύδας και συνεχίζετε με άλλες 3 στρώσεις παντεσπάνι κρέμας, τελειώνοντας αλείφοντας με την υπόλοιπη κρέμα το τελευταίο παντεσπάνι στην επιφάνεια και στις πλευρές της τούρτας περιμετρικά. Απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, νιφάδες καρύδας (θα τις βρείτε σε Ντελικατέσεν) ή φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share