Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πένες με σάλτσα μπλε τυριού - καρυδιών

Λαχταριστή συνταγή!

9 Οκτωβρίου 2018 09:42
Πένες με σάλτσα μπλε τυριού - καρυδιών

Υλικά συνταγής

500 γρ. πένες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χονδροκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιος συναγερμός: Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη με πυρομαχικά! Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.

Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα του μπλε τυριού, προσθέτετε και τα καρύδια, ανακατεύετε και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share