Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Muffins με δύο σοκολάτες και καρύδια!

Αφράτα και λαχταριστά!

1 Οκτωβρίου 2018 14:51
Muffins με δύο σοκολάτες και καρύδια!

Αφράτα και λαχταριστά κεκάκια με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και δύο είδη Κουβερτούρας. Θα γίνουν τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Υλικά

300γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 καψουλάκι βανιλίνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
3 αβγά μεσαίου μεγέθους
50γρ. ζάχαρη άχνη
340ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
170ml γάλα φρέσκο
50ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
200γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση ματ από την Aegean: Δεν φαντάζεστε ποιες περιοχές θα ενώνει!

Ψιλοκόβετε τις Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ και τις βάζετε σε δύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με τη Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ προσθέτετε 20ml από την κρέμα γάλακτος.

Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τη Λευκή Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ διαδοχικά σε μπεν μαρί (στερεώνετε επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνετε κατά μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στο Epsilon από τον θάνατο νεαρής γυναίκας: Συγκλονισμένη η Ναταλία Γερμανού!

Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 50ml ελαιόλαδο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος ενσωματώνετε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Μοιράζετε το μίγμα που ετοιμάσατε ισόποσα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύετε καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη: Η μάχη για την ζωή του!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για muffins (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε αλουμινένιες μιας χρήσης).

Με ένα κουτάλι βάζετε σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότητες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, ξεκινώντας με το μαύρο και μετά το λευκό, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε δύο διαφορετικές στρώσεις. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share