Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Τούρτα με κρέμα σαντιγί, ζαχαρούχο γάλα και σαβαγιάρ

Λαχταριστό γλυκό!

24 Σεπτεμβρίου 2018 12:09
Τούρτα με κρέμα σαντιγί, ζαχαρούχο γάλα και σαβαγιάρ

Ενα πραγματικά ελαφρύ γλύκισμα ψυγείου, που θα το απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για μια ανάλαφρη τούρτα με σαβαγιάρ, κρέμα σαντιγί, ζαχαρούχου γάλακτος και τρίμμα κουβερτούρας.

Υλικά συνταγής
4 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουτιά φυτική κρέμα για σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
1/2 κουτί κακάο σκόνη
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ, αραιωμένο σε ίση ποσότητα νερού
3 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
τριμμένο καρύδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είσαι μιλφάρα": Ποιος την έπεσε χύμα στην Μαρία Μπακοδήμου;


Εκτέλεση συνταγής
Για το κακάο: Σε ένα κατσαρόλι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το αραιωμένο γάλα εβαπορέ, το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο. Πριν πάρει βράση το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. [*]
Για τη σαντιγί: Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα τις κρύες φυτικές κρέμες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες μέχρι να έχετε μια αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση: Βουτάτε ένα, ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα κακάο, χωρίς να τα αφήσετε να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάτε και τα βγάζετε. Στρώνετε τα μισά σαβαγιάρ σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο ή πυρίμαχο σκεύος, από πάνω απλώνετε ισομερώς τη μισή κρέμα σαντιγί, και πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας και τριμμένο καρύδι.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, σαβαγιάρ βουτηγμένα στο κακάο, κρέμα σαντιγί και τρίμμα σοκολάτας, τριμμένο καρύδι. Τοποθετείτε τη τούρτα σας στο ψυγείο και την αφήνετε για 5-6 ώρες ή και ολόκληρο το βράδυ για να παγώσει καλά. Τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σε αφήνω καλέ μου...»: Συγκλονίζει ο σύντροφος του Ζακ Κωστόπουλου!


[*] Εναλλακτικά μπορείτε να αφαιρέσετε το κακάο και να βουτήξετε τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος εβαπορέ, αντίστοιχο νερό, κονιάκ και ζάχαρη ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σημείωση: Οι φυτικές κρέμες για σαντιγί πρέπει να είναι παγωμένες. Φροντίστε να τις τοποθετήστε στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share