Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Μοναδική συνταγή!

24 Σεπτεμβρίου 2018 10:13
Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, γαρνιρισμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που βρήκαμε εδώ για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο.


Υλικά συνταγής
2 μελιτζάνες
500 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
5 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bake off Greece: Κλαίνε ή γελάνε στον Alpha με την τηλεθέαση της πρεμιέρας;

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και ένα δεύτερο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30 x 20 εκατοστά.


Κόβετε τις μελιτζάνες σε 16 φέτες 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 15-20 λ, να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε καλά, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις τοποθετείτε, σε ενιαίο στρώμα πάνω στο λαδωμένο ταψί του φούρνου. Ψεκάστε τες με λίγο λάδι και ψήστε τες για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον ΣΚΑΙ! Άρχισαν τις απειλές

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέτετε το σκόρδο, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου.

Σε μπολ βάζετε το ανθότυρο, το βασιλικό, τα 3/4 της παρμεζάνας, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι. Βάζετε στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας 1 κ.σ. μείγμα ανθότυρου, τις τυλίγετε σφιχτά και τις τοποθετείτε στο λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με το τελείωμα του ρολού προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας και μείγματος ανθότυρου.
Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε για 15 λ περίπου. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο το πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και ξαναψήνετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Γαρνίρετε με φυλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share