Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Μαλακά μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη με 6 μυστικά!

Ποιος δεν τα λατρεύει;

22 Σεπτεμβρίου 2018 16:49
Μαλακά μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη με 6 μυστικά!

Φανταστική συνταγή για αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, μαζί με όλα τα μυστικά τους.
Υλικά Συνταγής

3/4 φλ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1/2 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 ½ φλ. πετιμέζι
½ κ.γλ. σόδα
1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κοφτό κ.γλ. κανέλα
¼ κοφτό κ.γλ. γαρίφαλο
600 γραμ. περίπου αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου (22-23/09) από την Άντα Λεούση!

Για τα αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το πετιμέζι, την κανέλα, το γαρίφαλο και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά.
Στην αρχή ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι και σιγά σιγά αλευρώνοντας τα χέρια ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πιει όλο το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Να είναι μεν λιπαρή-λαδερή αλλά να είναι σφιχτή και να μπορεί να πλάθεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνες
Πλάθουμε τα μαλακά μουστοκούλουρα και τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες με κενό ανάμεσα τους γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20′ ανάλογα με το μέγεθός τους.

Μυστικά για τα μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι

•Δε βάζουμε ζάχαρη στα μαλάκα μουστοκούλουρα γιατί η ζάχαρη καραμελώνει όταν ψήνεται και κάνει τα μουστοκούλουρα τραγανά.

•Η φυσική γλύκα από το πετιμέζι είναι αρκετή ώστε να τους δώσει γεύση, χρώμα κι άρωμα χωρίς να γίνουν λιγωτικά από την γλύκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στον αθλητικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή 21χρονος Έλληνας διαιτητής!

•Η συνταγή είναι παραδοσιακή από την Πάρο. Έτσι γινόταν πολύ παλιά, χωρίς ζάχαρη αλλά μόνο με πετιμέζι από μούστο που στο νησί πάντα υπήρχε σε αφθονία.

•Ζυμώστε καλά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει πια στα χέρια.

•Αφήστε τη ζύμη να σταθεί για 15-20′ σκεπασμένη καλά.

•Δεν ξεροψήνουμε τα μαλακά μουστοκούλουρα, ούτε τα ροδίζουμε πολύ, γιατί στο τέλος δεν θα είναι μαλακά. Πρέπει την ώρα που τα βγάζουμε από τον φούρνο, να έχουν ροδίσει αλλά να μην είναι τραγανά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share