Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πένες με μπέικον και μοτσαρέλα στο φούρνο

Λαχταριστή συνταγή!

21 Σεπτεμβρίου 2018 11:45
Πένες με μπέικον και μοτσαρέλα στο φούρνο

Πένες με μπέικον και μοτσαρέλα με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ νόστιμο και λαχταριστό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

500 γρ. πένες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
16 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (2×400 γρ.)
3 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατερίνα Αναγνωστάκη: Όλη η ιστορία της Katerina Bellamafia του Instagram! (photos)

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πένες, σε αρκετό αλατισμένο κοχλαστό, νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό.
Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το τοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέξτε να προλάβετε: Επίδομα που κυμαίνεται γύρω στα 500 ευρώ μέχρι 27 Σεπτεμβρίου!

Εν τω μεταξύ, έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε μέσα τις στραγγισμένες πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε να πάει παντού. Καλύπτετε τις πένες με τις φέτες μοτσαρέλας, βάζετε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε το φαγητό για 15 λ περίπου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share