Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Πρασόπιτα με κιμά!

Αξίζει να την φτιάξετε!

21 Σεπτεμβρίου 2018 08:36
Πρασόπιτα με κιμά!

Η κιμαδόπιτα με πράσο είναι από τις πιο ωραίες ηπειρώτικες πίτες, που έχει πάντα μια θέση στο καθημερινό, το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

6 φύλλα χωριάτικα, για πίτες
1 κιλό πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 250γρ. μοσχαρίσιο και 250γρ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 αβγά χτυπημένα ελαφρά
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Γλυφάδα: 17χρονη έδωσε τέλος στην ζωή της πέφτοντας από την ταράτσα!

Διαδικασία

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε τρεις με τέσσερις κουταλιές σούπας λάδι για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξεχωρίσει ο κιμάς και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

Τρίβετε τα πράσα με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε για να φύγουν τα περιττά υγρά.

Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, τα πράσα, το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αβγά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε τρία φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και λάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (21/09) από την Άντα Λεούση!

Στρώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και χαράζετε τα πάνω φύλλα σε λωρίδες της ίδιας διάστασης.

Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι και βούτυρο και ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε στο σοταρισμένο κιμά 4-5 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share