Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό!

Ένα αγαπημένο φαγητό

20 Σεπτεμβρίου 2018 09:40
Μοσχαράκι κοκκινιστό!

Το φαγητό που μαζεύει γύρω του όλη την οικογένεια και χαρίζει μεγάλη ευχαρίστηση σε κάθε μπουκιά. Συνοδεύεται το ίδιο επιτυχημένα με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.

Υλικά

1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Η δολοφονία της 33χρονης δικηγόρου και η... Νένα Χρονοπούλου!

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αρχινονός Γιώργος Αυτιάς και οι 15 σφαίρες στην Κατερίνα Αναγωνστάκη! Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις!

Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ξυσμένη ντομάτα ή το κονκασέ, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ζωμό του κρέατος.

Βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα. Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share