Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο μουσακά!

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

16 Σεπτεμβρίου 2018 11:17
Φτιάξτε τον πιο νόστιμο μουσακά!

Όσο κι αν έχει κατηγορηθεί για τις περίσσιες θερμίδες του και για τη χρονοβόρο διαδικασία παρασκευής του, ένας καλομαγειρεμένος μουσακάς είναι πάντα ευπρόσδεκτος!

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμά τους

Για τη σάλτσα με κιμά

700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας, γεμάτες, πελτέ ντομάτας
5 κόκκους μπαχάρι
6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος Ρέμου - Μπόσνιακ: Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το μυστήριο και το γλέντι!

Για τη μπεσαμέλ

6 κουτ. σούπας βούτυρο
8 κουτ. σούπας αλεύρι
800ml γάλα
3 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στον γάμο Ρέμου - Μπόσνιακ: Η αποκάλυψη της εγκυμοσύνης της Υβόννης!

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Τις αλατίζετε και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στύβετε με το χέρι σας για να φύγουν τα πολλά νερά.

Τις στεγνώνετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Eναλλακτικά τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο ή στο γκριλ.

Φτιάχνετε τον κιμά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά. Βάζετε το μπαχάρι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Τον αφήνετε να κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις 17-23 Σεπτεμβρίου από τον Κώστα Λεφάκη!

Συνεχίζετε με τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε το βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει, και ρίχνετε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ, την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά. Ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε τις μισές τηγανισμένες μελιτζάνες στον πάτο του ταψιού. Αδειάζετε τον κιμά από πάνω και τον ισιώνετε με κουτάλι να πάει παντού. Κάνετε μια δεύτερη στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Περιχύνετε με την μπεσαμέλ. Την ισιώνετε κι αυτήν και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια του μουσακά μια χρυσή κρούστα. Πριν τον κόψετε σε κομμάτια, αφήστε τον μουσακά να «ηρεμήσει» για μισή ώρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share