Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανάποδη τάρτα μήλoυ!

Πεντανόστιμη!

30 Αυγούστου 2018 15:43
Ανάποδη τάρτα μήλoυ!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξινόμηλα, αλλά θα πρέπει να αυξήσετε την καστανή ζάχαρη κατά 50 γρ.

ΥΛΙΚΑ

6 Μήλα κόκκινα, κομμένα στα 8
100 γρ. καστανή ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο
1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
2κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό, για το άλειμμα του φύλλου
Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος εφιάλτης στην Ανατολική Αττική! Ισχυρή πυρκαγιά στη Βραυρώνα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει.

2.Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα μήλα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το μήλο.

3.Όταν δέσει η καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4.Αδειάζουμε τα καραμελωμένα μήλα σε μία βουτυρωμένη ορθογώνια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση 20×30 εκ. από πάνω τοποθετούμε τη σφολιάτα και ότι περισσεύει το γυρίζουμε προς τα πάνω.

5.Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία ώστε να φεύγει η υγρασία και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσχημα τα νέα για Μητρετώδη-Κούκλατζη!

6.Αφού περάσει ο χρόνος αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 7 – 10 λεπτά μέχρι η τάρτα να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

7.Όταν ψηθεί αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share