Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γλυκό κουταλιού καρπούζι!

Εύκολο και δροσερό!

21 Αυγούστου 2018 13:45
Γλυκό κουταλιού καρπούζι!

Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και πιο νόστιμα γλυκά του κουταλιού.

Υλικά

1 κιλό φλούδα καρπουζιού
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
2 φλιτζάνια νερό
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
χυμό 3 λεμονιών

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νατάσα Βαρελά: Γιατί δεν θα γίνει σήμερα η κηδεία της άτυχης δημοσιογράφου;

Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.

Τα στραγγίζετε πρώτα σε σουρωτήρι και μετά σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια να βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει 18 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Προσθέτετε το μέλι και ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Προς το τέλος ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.

Μεταφέρετε το γλυκό, καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share