Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά

Κόλαση!

20 Αυγούστου 2018 14:22
Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά

Σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά. Ένα δροσερό, τέλειο, ιδανικό για όλες τις ώρες γλυκάκι που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και αγαπήσουν οι μεγάλοι.
Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το φτιάξετε σε χρόνο “dt” και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νατάσα Βαρελά: Τι είναι η διάτρηση στομάχου από την οποία πέθανε η νεαρή δημοσιογράφος;

Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (ή κουβερτούρα πραλίνα “Nestle”), ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
15 μπισκότα digestive, κομμένα σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζετε το πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να ακουμπάει το νερό που βράζει στο μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα.

Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο, αναμιχθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος για τον θάνατο της δημοσιογράφου Νατάσας Βαρελά! - Πέθανε ξαφνικά μετά από 10ήμερη αδιαθεσία!

Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μέτριο τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ. Μεταφέρετε στο πυρέξ το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, φροντίζοντας να κάνετε μια στρώση σοκολάτας στην επιφάνεια και να μην προεξέχουν μπισκότα.

Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1-1½ τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μπουκίτσες και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share