Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνταγή για τουλουμπάκια!

Απλά και νόστιμα!

17 Αυγούστου 2018 13:36
Συνταγή για τουλουμπάκια!

Υλικά συνταγής

6 αυγά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. βούτυρο γάλακτος και επιπλέον βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινεί η διερμηνέας των Ελλήνων στρατιωτικών για τη στιγμή της απελευθέρωσης: «Όταν μας το είπαν, αγκαλιαστήκαμε» (video)



Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και το βράζετε σε μέτρια φωτιά.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτετε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς 5' για να μη σβολιάσει. Συνεχίζετε να ζεσταίνετε στη φωτιά για 5' ακόμη και κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα επί 5', στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βράζετε για 2-3' ακόμη.

Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και τα προσθέτετε στη ζύμη ανακατεύοντας πολύ καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τηγανίζετε μικρές ποσότητες ζύμης πλασμένες σε κυλίνδρους.

Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε από το βούτυρο με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι.

Συμβουλή
Αν θέλετε να κάνετε και ραβδώσεις στις τουλούμπες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το στόμιο με τα δοντάκια. Από κει θα βγάζετε τη ζύμη κόβοντάς τη κάθε τόσο στο μήκος που επιθυμείτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share