Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Moσχαρίσια κεµπάπ!

Θα τα λατρέψετε!

9 Αυγούστου 2018 12:50
Moσχαρίσια κεµπάπ!

Το κεμπάπ είναι πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό, σπιτικό σουβλάκι.

Όσοι βρίσκουν τον αρνίσιο κιμά βαρύ, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά.

Υλικά

Για τα κεμπάπ

500γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στους 93 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι!

πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι, σε ροδέλες
γιαούρτι στραγγιστό
πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη

Διαδικασία

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη!

Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε.

Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.

Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share