Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας!

7 Αυγούστου 2018 10:33
Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά (για 4 άτομα)

750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρεμιέρες για το κανάλι του Alpha: Πότε ξεκινούν οι εκπομπές της νέας σεζόν;

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.

Τι πίνουμε: Σαββατιανό, Ασύρτικο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share