Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη και γρήγορη τορτίγια μπριάμ!

Είναι πεντανόστιμη!

19 Ιουλίου 2018 09:56
Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη και γρήγορη τορτίγια μπριάμ!

Η ισπανική εκδοχή της ομελέτας, η τορτίγια δηλαδή, εμπλουτίζεται με τα λαχανικά του ελληνικού μπριάμ και γίνεται ένα καλοκαιρινό και πολύ νόστιμο πιάτο

Υλικά

100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
500γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε μικρούς κύβους
1 μεγάλο κολοκύθι, σε μικρούς κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ηλία... εσύ; - Ποιος είναι ποιος! - Τα επιχειρηματικά σχέδια του Γκότση με τον δίδυμο αδελφό του!

Για το σερβίρισμα

κατίκι Δομοκού ή γαλοτύρι
φυλλαράκια μαϊντανού

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι διαμέτρου 24εκ. που μπαίνει και στο φούρνο και στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν προσθέτετε σιγά σιγά όλα τα λαχανικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνετε τα αβγά, το μαϊντανό και κουνάτε για να πάνε παντού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τους Αμερικάνους για τον θάνατο του Σ. Κόκκαλη: "Τελικά πέθανε από..."

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ψήσετε την τορτίγια με 2 τρόπους: Αφήνετε την τορτίγια ως έχει στο τηγάνι και την ψήνετε πρώτα από τη μια πλευρά και μετά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή καπάκι κατσαρόλας τη γυρνάτε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά, όπως είναι τη μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και την ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το αβγό και να πάρει χρώμα.

Σερβίρετε την τορτίγια ζεστή, χλιαρή ή κρύα, μαζί με το κατίκι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share