Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κανελόνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ!

Όνειρο!

12 Ιουλίου 2018 14:16
Κανελόνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ!

Κανελόνια με κιμά λοιπόν για σήμερα, αν και θα την πω την αλήθεια μου γιατί αν είναι να διαλέξω, τα κανελόνια τα προτιμώ με σπανάκι και ρικότα ενώ αν θελήσω ζυμαρικά με κιμά και μπεσαμέλ θα φτιάξω παστίτσιο!

Επειδή όμως η καθημερινότητα θέλει «διασκέδαση» ας βάλουμε στον φούρνο αυτήν την φορά τα ζουμερά αυτά κανελόνια με τον κιμά, την πλούσια σάλτσα ντομάτας, την ελαφριά μπεσαμέλ και την τραγανή κρούστα παρμεζάνας και σύντομα θα ετοιμάσω ΚΑΙ κανελόνια με κοτόπουλο και μανιτάρια που είναι ιδιαίτερα νόστιμα και περισσότερο ασυνήθιστα… Τα κλασικά κανελόνια με τον κιμά και την μπεσαμέλ ετοιμάσθηκαν ως εξής:

Τρόπος Παρασκευής:
Ετοιμάζω την σάλτσα κιμά σοτάροντας αρχικά το κρεμμύδι στο λάδι (σε μέτρια φωτιά 6/9) και κατόπιν ρίχνω τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα και να πιει τα υγρά του. Στην συνέχεια προσθέτω τις πολτοποιημένες ντομάτες, την πάστα ντομάτας, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλατοπίπερο, δίνω βράση και σιγοψήνω για 20’ σε χαμηλή φωτιά (4/9) και κλειστό καπάκι, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν σβήσω την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μία βράση. Αφήνω στην άκρη την σάλτσα με τον κιμά να κρυώσει.

Για την μπεσαμέλ, λιώνω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά (5/9) και στην συνέχεια ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη προσθέτω το αλεύρι μέχρι να έχω μία μαλακή ζύμη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνω το ζεστό γάλα και περιμένω να πάρει ελαφρά βράση η μπεσαμέλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αληθινή ιστορία: "Ο γιος μου τα έχει με μια μεγαλύτερη του με παιδί! Θέλω να χωρίσουν"


Στο τέλος προσθέτω το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και την παρμεζάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είχαν συμφωνήσει να με διώξουν"! - Η Άννα Λορένη "ξεσκεπάζει" τους συμπαίκτες της στο Power of Love!


Η μπεσαμέλ αφού σταθεί και κρυώσει θα «σφίξει» οπότε όσο ακόμα είναι ζεστή πρέπει να είναι λεπτόρρευστη. Σε περίπτωση που θέλω την μπεσαμέλ πιο ρευστή προσθέτω περισσότερο ζεστό γάλα (ακόμα κι αν έχει κρυώσει). Αν την θέλω πιο παχύρευστη προσθέτω λίγο αλεύρι για να πήξει (το οποίο μπορώ να προσθέσω κι αφού είναι έτοιμη η μπεσαμέλ αρκεί να είναι πάνω στην φωτιά για να πάρει μία βράση). Σε ένα pyrex ή άλλο σκεύος που να χωράει όλα τα κανελόνια, απλώνω 5-6 κ.σ. από την σάλτσα κιμά και κατόπιν ξεκινάω να γεμίζω (με ένα μικρό κουταλάκι) ένα προς ένα τα κανελόνια. Σε περίπτωση που έχει περισσέψει σάλτσα κιμά την ρίχνω πάνω στα κανελόνια. Στην συνέχεια στρώνω την μπεσαμέλ πάνω από τα γεμισμένα κανελόνια και πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor! Δεν γίνεται να ανατραπεί

Φουρνίζω τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 40’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια τους και να δημιουργηθεί κρούστα. Τα κανελόνια τρώγονται καλύτερα 15’ αφού βγουν από τον φούρνο για να μην είναι πολύ ζεστά και να μην διαλύονται.

Και συντόμως με τα πολλά υποσχόμενα κανελόνια με κοτόπουλο και μανιτάρια!


Καλή μας όρεξη!

Πηγή: dailycious.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share