Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πρωτότυπη συνταγή: Μαρμελάδα ντομάτα για τυριά!

Θα τη λατρέψετε...

29 Ιουνίου 2018 18:23
Πρωτότυπη συνταγή: Μαρμελάδα ντομάτα για τυριά!

Ταιριάζει καταπληκτικά με τα κατσικίσια τυριά, αλλά μια χαρά τη σερβίρω και δίπλα σε μια γραβιέρα. Την έφτιαχνα παλιά και συνήθιζα να την αρωματίζω με ένα κλαράκι λεμονοθύμαρο. Η ιδέα της βανίλιας όμως, που είδα κάποτε στο αμερικάνικο περιοδικό Saveur, μου άλλαξε τη συνήθεια!

½ κιλό κατακόκκινα ντοματίνια

μισό μπαστουνάκι βανίλιας
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι πηκτίνη (στα μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι κόκκους ροζ πιπέρι
Σε ένα γυάλινο μπολ κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα ανακατεύω με τη ζάχαρη (εκτός από μια κουταλιά), τα σποράκια της βανίλιας και τους κόκκους του πιπεριού. Σκεπάζω το μπολ και αφήνω τα ντοματίνια να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τα αδειάζω σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τα αφήνω να πάρουν βράση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική εξέλιξη με τους συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη! Η μεγάλη ανατροπή!

Χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου, ανακατεύοντας πότε - πότε και ξαφρίζοντας αν χρειάζεται. Στο τέταρτο ρίχνω το χυμό του λεμονιού και την πηκτίνη ανακατεμένη με την κουταλιά ζάχαρη που κράτησα στην αρχή. Ανακατεύω για να διαλυθεί η πηκτίνη και αφήνω τα ντοματίνια να βράσουν άλλα 5 λεπτά.

Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη φυλάω στο ψυγείο για μια-δυο εβδομάδες. Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα, τη μοιράζω έτσι όπως είναι ζεστή σε 2 αποστειρωμένα βαζάκια (που τα έχω πλύνει με ζεστό νερό και τα έχω βάλει αναποδογυρισμένα σε πετσέτα για 10 λεπτά στο φούρνο στους 100°C).

Πηγή: Tastyday.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share