Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα λαχταριστό και δροσερό επιδόρπιο: Παγωμένο σουφλέ με ρούμι και σταφίδες!

Θα το λατρέψετε!

25 Ιουνίου 2018 13:11
Ένα λαχταριστό και δροσερό επιδόρπιο: Παγωμένο σουφλέ με ρούμι και σταφίδες!

Ένα λαχταριστό, δροσερό επιδόρπιο ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά τραπεζώματα.

Υλικά

6 αβγά φρέσκα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
600ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 φλιτζάνι ρούμι
4-5 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
Για το σερβίρισμα
κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα (προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Ο Πανούλης πότε θα παίξει; Στην παράταση ή στα πέναλτι;"!

Διαδικασία
Μουσκεύετε τις σταφίδες για 1-2 ώρες σε ρούμι.

Σε 6 ατομικά μπολ για σουφλέ κολλάτε εσωτερικά κοντά στο χείλος των μπολ μια λωρίδα από λαδόκολλα βουτυρωμένη, έτσι ώστε να προεξέχει περίπου 5εκ. από τα χείλη των μπολ, για να αποκτήσουν τα μπολ μεγαλύτερο ύψος. (Η βουτυρωμένη πλευρά της λαδόκολλας στα τοιχώματα του μπολ θα την κρατήσει στη θέση της).

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τις σταφίδες, δύο κουταλιές ακόμα ρούμι και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Διατηρείτε το μίγμα στο ψυγείο όσο χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω και κυκλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - βόμβα: Οι 2 παίκτες που είναι τελευταίοι στην 48ωρη ψηφοφορία. Οι επόμενες αποχωρήσεις "φωτιά"!

Μοιράζετε την κρέμα στις φόρμες έτσι ώστε να προεξέχει από το μπολ, σχεδόν μέχρι τις άκρες της λαδόκολλας. Βάζετε τα μπολ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Πριν σερβίρετε τα παγωμένα σουφλέ τα βγάζετε από την κατάψυξη για λίγη ώρα. Αφαιρείτε τις λωρίδες χαρτιού, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και αν θέλετε με μερικά αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα.

Tips
Αντί για ατομικές φόρμες μπορείτε να σερβίρετε το παγωμένο σουφλέ σε μεγαλύτερη φόρμα, με διάμετρο 23εκ. βάζοντας πάντα λαδόκολλα, ώστε να εξέχει και να μοιάζει ότι «φούσκωσε».

Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα της κρέμας λίγα χοντροκομμένα καρύδια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share