Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή: Λινγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα!

Για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά!

22 Ιουνίου 2018 15:20
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή: Λινγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα!

Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα φτιάξετε σε 25 μόλις λεπτά και θα χρειαστείτε ακόμα λιγότερο χρόνο για να την απολαύσετε.

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 πιπερίτσα τσίλι κομμένη στα 2
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μισό άνηθο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα. Αφού αρωματιστεί το λάδι πετάτε την πιπερίτσα.

Σουρώνετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το μίγμα του τόνου και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύετε ξανά. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share