Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Είναι υπέροχα: Φτιάξτε αρωματικά μουστοκούλουρα με βούτυρο και σταφίδες!

Ιδανικά για τον καφέ!

21 Ιουνίου 2018 10:05
Είναι υπέροχα: Φτιάξτε αρωματικά μουστοκούλουρα με βούτυρο και σταφίδες!

Διαφορετικά και πολύ αρωματικά μουστοκούλουρα, σαν cookies με σταφίδες.

Ταιριάζουν πολύ με τον καφέ, το τσάι και το γάλα και σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών.

Υλικά

200γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
150γρ. μούστο σβησμένο ή ⅓ φλιτζανιού πετιμέζι διαλυμένο σε ⅓ φλιτζανιού νερό
1 αβγό
2½ φλιτζάνια αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες μικρές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Είναι ήδη στο ξενοδοχείο!

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το αβγό και το πετιμέζι, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Ανακατεύετε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα προσθέτετε στο υγρό μίγμα του μίξερ μαζί με τις σταφίδες. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.

Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε με το χέρι όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να γίνει μια συμπαγής, μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή βόμβα στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Τι βρέθηκε σε σπίτι 5 μήνες μετά την τραγωδία;

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πιέζετε ελάχιστα να πλατύνουν. Τα τοποθετείτε σε απόσταση 2εκ. σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνετε τα μουστοκούλουρα στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αν είναι ακόμα λίγο μαλακά στο τέλος του ψησίματος, θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.

Tips
Αν έχετε φρέσκο, «άσβεστο» μούστο και θέλετε να φτιάξετε πετιμέζι, θα πρέπει να το βράσετε αμέσως, γιατί, αν μείνει παραπάνω από 24 ώρες, μπορεί να αρχίσει η ζύμωση και να μη γίνεται πετιμέζι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share