Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μια υπέροχη και νόστιμη συνταγή για eclair κέικ με σοκολάτα!

Λαχταριστό!

18 Ιουνίου 2018 13:00
Μια υπέροχη και νόστιμη συνταγή για eclair κέικ με σοκολάτα!

Τι φτιάχνουμε σήμερα; Φτιάχνουμε μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για eclair κέικ με σοκολάτα, γιατί αγαπάμε τα eclair, αλλά προτιμούμε καλύτερα την εκδοχή του σε κέικ.
Μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις 9 ολόκληρες ώρες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και θα κάνει όλους τους καλεσμένους σου να ζητάνε και δεύτερο κομμάτι.

Τι θα χρειαστείς για το eclair κέικ;
Για την πουτίγκα:

1¼ φλιτζάνια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι αραβοσίτου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε 4 κομμάτια
5 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα:

2 κουταλιές της σούπας νερό
1¼ κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Για τη βάση και τη γαρνιτούρα:

14 κομμάτια κρακεράκια
1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Πώς θα φτιάξεις το eclair κέικ με σοκολάτα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Υπέστη έμφραγμα πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός!

Συνταγή:
Για την πουτίγκα: Συνδυάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι καλαμποκιού και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις το μείγμα βράσει, μειώνουμε τη θερμότητα κι ανακατεύουμε καλά για 4 έως 6 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Τοποθετούμε την πουτίγκα σε ένα μεγάλο μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

Για την κρέμα: Ανακατεύουμε το νερό και τη ζελατίνη μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά. Τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων το μείγμα μέχρι η ζελατίνη να αρχίσει να διαλύεται, για περίπου 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Σε ένα μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέση με χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές στην κρέμα. Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης μέσα στη κρέμα γάλακτος.

Φτιάχνουμε το κέικ: Τοποθετούμε το ένα τρίτο από την κρέμα στην παγωμένη πουτίγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα κρακεράκια, τοποθετούμε από πάνω λίγη από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με άλλες στρώσεις από κρακεράκια ενδιάμεσα.
Για τη σοκολάτα: Λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε έναν φούρνο μικροκυμάτων, μαζί με τη κρέμα γάλακτος, Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη σοκολάτα πάνω από μία το κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: ipop.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share