Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορμός παγωτού με maltesers!

Πεντανόστιμο!

14 Ιουνίου 2018 12:54
Κορμός παγωτού με maltesers!

Κορμός με παγωτό καραμέλα, maltesers, μπισκοτένια βάση. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) για το απόλυτο επιδόρπιο μετά από το το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο παγωτό καραμέλα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. Maltesers + επιπλέον για γαρνίρισμα
150 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής
Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το παγωτό σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, με διάσταση βάσης 10×20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. Στρώνετε στην επιφάνεια τα maltesers, σε μια στρώση, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μαλακωμένο παγωτό. Το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Στη συνέχεια, θρυμματίζετε σε multi τα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το παγωτό και τα maltesers και το πατάτε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Μεγάλη ανατροπή! Αυτός ο παίκτης έχει ήδη αποχωρήσει και βρίσκεται στο ξενοδοχείο!

Βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζετε σε μεταλλική πιατέλα σερβιρίσματος. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. (Προαιρετικά το καλύπτετε με λεπτή στρώση γλάσου ζάχαρης και μετά το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.) [*]

Πριν το σερβίρετε, τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε το κορμό, τον διακοσμείτε με επιπλέον maltesers, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αν προτιμήσετε να το καλύψετε με μια λεπτή στρώση γλάσο ζάχαρης, θα χρειαστείτε 1 ½ ζάχαρη άχνη με 4 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ροδόνερο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού ή ροδόνερο και ανακατεύετε πολύ καλά. Βγάζετε το κορμό παγωτού, τον καλύπτετε με γρήγορες κινήσεις με το γλάσο και τον ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. Συνεχίζετε τη διαδικασία.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share