Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό μάνγκο και φράουλα!

Δροσερές γλυκές απολαύσεις!

5 Ιουνίου 2018 09:26
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό μάνγκο και φράουλα!

Σπιτικό παγωτό μάνγκο και φράουλα για όσους αγαπούν τις φρουτένιες, γλυκές απολαύσεις.

Υλικά

400γρ. μάνγκο ώριμα
400γρ. φράουλες καθαρισμένες, πολτοποιημένες
3 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
ξύσμα από ½ λεμόνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη (1 για το παγωτό και 1 για τον πολτό των φρούτων)
700ml γάλα
500ml κρέμα γάλακτος
10 κρόκους αβγών

Για το σερβίρισμα

φρέσκο μάνγκο, σε φέτες
φράουλες ολόκληρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - βόμβα: Γι' αυτό σκότωσαν την 13χρονη στην Άμφισσα!

Διαδικασία

Χτυπάτε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί το μίγμα (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Tι είδαμε χτες; Η σπόντα του Λιανού στη Δαλάκα, η ατυχία του Αγόρου που τον έκανε έξω φρενών και το θάψιμο στην καλύβα των Διάσημων!

Ύστερα το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν δοκιμάσετε την κρέμα, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Καθαρίζετε τα μάνγκο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Πολτοποιείτε και τις φράουλες με το άλλο μισό φλιτζάνι ζάχαρης.

Προσθέτετε στον πολτό των μάνγκο το μισό μίγμα του παγωτού και ανακατεύετε. Κάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μίγμα παγωτού και τον πολτό από τις φράουλες. Μεταφέρετε με τη σειρά τα δύο μίγματα σε παγωτομηχανή και τα παγώνετε. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάζετε τα μίγματα σε δύο ξεχωριστά μεταλλικά σκεύη με καπάκι και τα βάζετε στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες τα βγάζετε και τα ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσουν πάγο.

Σερβίρετε τα παγωτά σε μπολ, κόβοντάς τα σε μπάλες με σκουπ παγωτού. Διακοσμείτε με φέτες από φρέσκο μάνγκο και ολόκληρες φράουλες αντίστοιχα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share