Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μία νόστιμη «θαλασσινή» παραλλαγή: Ντολμαδάκια με γαριδοπίλαφο!

Θα ενθουσιαστείτε!

26 Μαΐου 2018 12:59
Μία νόστιμη «θαλασσινή» παραλλαγή: Ντολμαδάκια με γαριδοπίλαφο!

Τα ντολμαδάκια σε μια νόστιμη «θαλασσινή» παραλλαγή.

Υλικά

500γρ. αμπελόφυλλα
250γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250γρ. ρύζι Καρολίνα, πλυμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ξερό, τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
μερικά φύλλα μαρουλιού
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα: ΙΧ και φορτηγά πάνω στη ΛΕΑ στην Θεσσαλονίκη μπλοκάρουν ασθενοφόρο! (video)

Ρίχνετε τα κληματόφυλλα να ζεματιστούν για μερικά λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα σουρώνετε και τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια.

Βάζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε κατσαρόλα να βράσουν με λίγο νερό και όταν πιουν το νερό ρίχνετε το μισό λάδι και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, την ντομάτα και συμπληρώνετε με 1 φλιτζάνι καυτό νερό.

Ρίχνετε τέλος τις ψιλοκομμένες γαρίδες και βράζετε μέχρι να πιει το ρύζι το νερό του.

Στρώνετε μια κατσαρόλα με φύλλα μαρουλιού και όσα κληματόφυλλα δεν είναι κατάλληλα για γέμισμα. Παίρνετε ένα-ένα τα υπόλοιπα κληματόφυλλα και στο κέντρο της ανάποδης πλευράς τους βάζετε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση και τυλίγετε σε ντολμαδάκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: Τότε θα γίνει ο μεγάλος τελικός!

Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια που ετοιμάζετε σε σειρά στην κατσαρόλα, ξεκινώντας από τα τοιχώματα και προχωρώντας προς το κέντρο και στη συνέχεια σε στρώσεις, μέχρι να εξαντληθούν τα αμπελόφυλλα και η γέμιση.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και σκεπάζετε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο. Συμπληρώνετε ζεστό νερό για να μισοκαλυφθούν τα ντολμαδάκια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά ή χλιαρά.

Tips
Για περισσότερη ευκολία χρησιμοποιήστε γαρίδες έτοιμες, αποφλοιωμένες, που βρίσκετε στην κατάψυξη των super markets.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share