Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Είναι λαχταριστό!

21 Μαΐου 2018 13:31
Φτιάξτε το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να το ετοιμάσετε και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας καλοκαιρινή συνήθεια.

Υλικά

200γρ. ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
160γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
10-15 κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
4 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
6 κουτ. σούπας μέλι*
50γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ Amaretto

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - παρασκήνιο: Πιάστηκαν στα χέρια Έλληνες παίκτες κατά την διάρκεια του Ελλάδα - Κολομβία!

Βάζετε σε κατσαρόλα τα 200γρ. ζάχαρη με έξι κουταλιές της σούπας νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι, ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα, την αφήνετε μέχρι να γίνει καραμέλα στο χρώμα του μελιού. Απομακρύνετε την καραμέλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε στην καραμέλα 200ml κρέμα γάλακτος και την ξαναβάζετε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κομματάκια της κουβερτούρας, ανακατεύετε να διαλυθεί και αφήνετε το μίγμα να περιμένει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε δυνατά με μίξερ ή αβγοδάρτη τους κρόκους με το μέλι, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τη χλιαρή κρέμα με τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά με πλαστική σπάτουλα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και, πριν σφίξει εντελώς, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Η μαρέγκα θα είναι λεία και γυαλιστερή. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα της καραμέλας με απαλές κινήσεις κυκλικά, από πάνω προς τα κάτω, εναλλάξ με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, καθώς και με το λικέρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Πέθανε πρωταγωνιστής από τα "Ίχνη"!

Τέλος, ανακατεύετε στο μίγμα τα ψιλοκομμένα κερασάκια και το ρίχνετε μέσα σε βαθύ μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος με καπάκι, το οποίο έχετε βάλει προηγουμένως στην κατάψυξη να παγώσει.

Αφήνετε το μίγμα του παγωτού για 2 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου να κρυώσει και ύστερα το μεταφέρετε στην κατάψυξη. Μετά από 45 λεπτά, όταν αρχίσει να πήζει στις άκρες, το βγάζετε και το ανακατεύετε δυνατά με σπάτουλα ή αβγοδάρτη, ακόμη και με μίξερ χειρός. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Συνεχίζετε να ελέγχετε το παγωτό ανά 30 λεπτά, ανακατεύοντας ζωηρά κάθε φορά όπως πριν, καθώς αρχίζει να παγώνει. Με τη διαδικασία αυτή, που θα κρατήσει για 2-3 ώρες περίπου, το παγωτό δεν θα κάνει κρυστάλλους και θα αποκτήσει βελούδινη υφή.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share