Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανοιξιάτικη συνταγή: Πατάτες με δενδρολίβανο!

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με τα πάντα!

4 Μαΐου 2018 13:57
Ανοιξιάτικη συνταγή: Πατάτες με δενδρολίβανο!

Το τέλειο συνοδευτικό για ψητό κρέας, ψάρια και πουλερικά.

Μερίδες:για ένα μέτριο ταψί του φούρνου Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:60' Έτοιμο σε:1:15'
ανοιξιάτικες πατάτες, πατάτες, πατάτες φούρνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Το τελευταίο αντίο στη Ζωή Κουρούκλη! (Photos)


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ηλίας Μαμαλάκης

Υλικά
1-2 κιλά πατάτες ανοιξιάτικες
3-4 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
1½ φλιτζάνι εκλεκτό ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
χοντρό αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάσχεση στο σπίτι και στο γραφείο του Λυκουρέζου για ακάλυπτες επιταγές!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με το σύρμα της κουζίνας. Τις κόβετε σε ροδέλες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.

Τοποθετείτε τις πατάτες μέσα σε ταψί (η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη σαν κεραμίδι), τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.

Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και φουρνίζετε για 35 λεπτά. Αμέσως μετά βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190οC και φουρνίζετε για ακόμα 25 λεπτά. Οι πατατούλες σερβίρονται ζεστές μέσα στο ταψί τους.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share