Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνταγή για Burger pizza και Hot Dog Pizza!

Πρωτότυπες συνταγές!

26 Απριλίου 2018 12:59
Συνταγή για Burger pizza και Hot Dog Pizza!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό δυο φανταστικές συνταγές που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν. Αναφερόμαστε στις Burger Pizza και Hot Dog Pizza! Δείτε πως θα φτιάξετε τα σούπερ αυτά φαγητά.

Υλικά:

για τη ζύμη:
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 φλ νερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα βρείτε σήμερα 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

για την πίτσα burger:

500 γρ κιμάς
2 φλ σάλτσα ντομάτας
500 γρ κιμάς
2 ντομάτες
3 κρεμμύδια
8 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
2 φλ φέτα
5-6 αγγουράκια τουρσί
1 μπουκάλι sauce BBQ
12 φέτες τυρί τσένταρ
10 φέτες μπέικον
400 γρ γκούντα

για την πίτσα hot dog:

φλ κέτσαπ
1/2 φλ μουστάρδα
3 κρεμμύδια
8 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
2 φλ γκούντα τριμμένο
2 φλ μοτσαρέλα τριμμένη
8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
12 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:

Για την Burger Pizza:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να ανεβεί.

Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και φτιάχνουμε 2 στρογγυλά φύλλα πάνω σε χαρτί αντικολλητικό. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο η λίγο βούτυρο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και προς το τέλος σβήνουμε με το βαλσάμικο. Ψήνουμε περίπου 10 μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα βάζουμε πάνω από τη σάλτσα και τελευταία τα κρεμμύδια.

Απλώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ένα ταψί στον φούρνο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, να κάψει καλά. Ακουμπάμε το ταψί στον πάγκο, μεταφέρουμε το χαρτί με την πίτσα μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Για την Hot Dog Pizza:

Βάζουμε πάνω στη ζύμη το κέτσαπ και και από πάνω τα λουκάνικα σε φετάκια. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο η λίγο βούτυρο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και προς το τέλος σβήνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο. Βάζουμε ένα ταψί στον φούρνο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, να κάψει καλά.

Ακουμπάμε το ταψί στον πάγκο, μεταφέρουμε το χαρτί με την πίτσα μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις πίτσες με λίγη ρόκα και 2-3 σταγόνες βαλσάμικο

Πηγή: faysbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share