Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λεμονόπιτα με γλυκιά επικάλυψη από τυρί-κρέμα!

Μια διαφορετική γλυκιά συνταγή!

21 Απριλίου 2018 15:29
Λεμονόπιτα με γλυκιά επικάλυψη από τυρί-κρέμα!

Υλικά συνταγής

Για τη λεμονόπιτα

340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
230 γρ. βούτυρο
400 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
το ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη

275 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
175 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
το ξύσμα 1 λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
100 ml κρέμα γάλακτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Αυτός είναι ο 16χρονος που σκοτώθηκε πέφτοντας από βράχο στο Κερατσίνι!


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα, την πασπαλίζετε με αλεύρι και τινάζετε για να φύγει το περίσσευμα.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη. Βάζετε σε ένα μικρό μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας πάντα το μείγμα. Ρίχνετε το μισό αλεύρι και το μισό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε στη ζύμη το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και την αδειάζετε στη βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ για 45'-55'. Το αφήνετε να κρυώσει κάπως, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα.

Για τη λεμονάτη επικάλυψη από κρέμα τυριού: Χτυπάτε μαζί σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνετε στο μείγμα με σταθερές κινήσεις. Καλύπτετε με την κρέμα όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της πίτας και -αν θέλετε- διακοσμείτε με φετάκια και ξύσμα λεμονιού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share