Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με κιμά και τριμμένη μυζήθρα!
Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο!
Ήρθε το μεσημέρι και λες τι να μαγειρέψω , μα φυσικά τι άλλο από ένα γρήγορο ριγκατό με κιμά και τριμμένη μυζήθρα;
Αν είστε μακαρονάδες πρέπει να το τιμήσετε οπωσδήποτε!
Για τα ριγκατόνι με κιμά θα χρειαστείτε:
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού ριγκατόνι ζυμαρικό
1/2 φλ. ξερή τριμμένη μυζήθρα
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδo
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής ετοιμάζεται να γίνει μπαμπάς! Ο λόγος για τον...
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.
Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η διχόνοια και ο καβγάς στους Μαχητές, η άκυρη νίκη της Δαλάκα και η αποχώρηση! (video)
Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την τριμμένη μυζήθρα. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα.