Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με κιμά και τριμμένη μυζήθρα!

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο!

20 Απριλίου 2018 10:39
Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με κιμά και τριμμένη μυζήθρα!

Ήρθε το μεσημέρι και λες τι να μαγειρέψω , μα φυσικά τι άλλο από ένα γρήγορο ριγκατό με κιμά και τριμμένη μυζήθρα;

Αν είστε μακαρονάδες πρέπει να το τιμήσετε οπωσδήποτε!

Για τα ριγκατόνι με κιμά θα χρειαστείτε:

1 πρέζα ‏κανέλα
1 πρέζα ‏μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ‏πελτές ντομάτας
2 φλιτζάνια τσαγιού ‏νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού ‏ριγκατόνι ζυμαρικό
1/2 φλ. ‏ξερή τριμμένη μυζήθρα
‏αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ‏ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ‏κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα ‏σκόρδo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής ετοιμάζεται να γίνει μπαμπάς! Ο λόγος για τον...

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.

Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η διχόνοια και ο καβγάς στους Μαχητές, η άκυρη νίκη της Δαλάκα και η αποχώρηση! (video)

Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την τριμμένη μυζήθρα. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share